Τμήμα Γεωπονίας

Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο

Καλωσόρισμα πρωτοετών φοιτητών

Αγαπητές νέες φοιτήτριες, αγαπητοί νέοι φοιτητές στο Τμήμα Γεωπονίας,

Το Τμήμα Γεωπονίας, της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου (ΕΛΜΕΠΑ) σας καλωσορίζει και σας υποδέχεται με ιδιαίτερη χαρά. Πολύ γρήγορα θα διαπιστώσετε ότι η επιλογή σας για σπουδές στο Τμήμα μας είναι η πλέον ορθή και σας δικαιώνει. Τα φοιτητικά χρόνια, που ονειρευτήκατε, μόλις ξεκινούν σε ένα περιβάλλον που θα σας ανταμείψει για τον κόπο και την προσπάθεια που καταβάλατε και θα συμβάλλει δημιουργικά να αποκτήσετε και να αναπτύξετε δεξιότητες και ικανότητες, γνώσεις και εμπειρίες χρήσιμες για την επιστημονική σας καταξίωση.

Το Τμήμα Γεωπονίας είναι το μοναδικό Πανεπιστημιακό Τμήμα που θεραπεύει τη Γεωπονική Επιστήμη στην Κρήτη. Η έναρξη της ακαδημαϊκής λειτουργίας του Τμήματος, με σύγχρονο Προπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών (ΠΠΣ) πενταετούς φοίτησης, άρχισε τον Σεπτέμβριο του 2019 και φιλοδοξούμε να δημιουργήσουμε ένα ακόμα πιο ισχυρό και αδιαμφισβήτητο σημείο αναφοράς, σε όλο το φάσμα του τομέα της Γεωπονικής Επιστήμης. Τα 21 μέλη του Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού (ΔΕΠ) του τμήματος, μαζί με τους συνεργαζόμενους ερευνητές, τους επιστημονικούς συνεργάτες μας, τα μέλη ΕΤΕΠ, όλοι είμαστε εδώ για να υποστηρίξουμε ενεργά και έμπρακτα τις σπουδές σας.

Στο ακαδημαϊκό περιβάλλον του Τμήματος Γεωπονίας θα σπουδάσετε  την επιστήμη που επιλέξατε και, αλληλεπιδρώντας με όλα τα γνωστικά αντικείμενα της Γεωπονίας θα αποκτήσετε ευρεία αντίληψη στα σύγχρονα θέματα της γεωργικής φυτικής παραγωγής καθώς και του αγροδιατροφικού τομέα

Στοχεύουμε τόσο στην ποιοτική εκπαίδευση προπτυχιακών φοιτητών μας σε σημαντικούς κλάδους της Γεωπονικής Επιστήμης, στηριζόμενοι στο νέο σύγχρονο πενταετές Πρόγραμμα Προπτυχιακών Σπουδών (ΠΠΣ), όσο και στην Μεταπτυχιακή Εκπαίδευση τους, με αυτόνομο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ), αλλά και με προγράμματα διδακτορικών διατριβών (ΠΔΣ).

Οι εγκαταστάσεις του Τμήματος αναπτύσσονται σε δύο όμορες περιοχές, στην πανεπιστημιούπολη του ΕΛΜΕΠΑ στο Ηράκλειο.  Η μία θέση βρίσκεται στα κεντρικά κτίρια του Πανεπιστημίου, όπου στεγάζονται η Διοίκηση (Γραμματείες, Κοσμήτορας Σχολής, Πρόεδρος Τμήματος), τα μεγάλα αμφιθέατρα και μέρος των εκπαιδευτικών και ερευνητικών εργαστηρίων του Τμήματος. Η δεύτερη θέση βρίσκεται στο Αγρόκτημα της Σχολής, έκτασης 300 και πλέον στρεμμάτων, όπου υπάρχουν εκπαιδευτικές, επιδεικτικές και ερευνητικές υποδομές και πρότυπες καλλιέργειες στις οποίες ασκούνται και δραστηριοποιούνται οι φοιτητές του Τμήματος Γεωπονίας.

Στην ιστοσελίδα του τμήματος θα βρείτε τις απαραίτητες πληροφορίες σε σχέση με την εγγραφή σας και την εξοικείωσή σας στο νέο περιβάλλον όπου θα ζήσετε τα χρόνια των σπουδών σας.

Συγχαρητήρια για την επιτυχία σας. Όλοι εμείς θα είμαστε δίπλα σας για να υποστηρίζουμε την προσπάθειά σας και να σας βοηθάμε σε ότι χρειαστείτε στο νέο σας ξεκίνημα στην ακαδημαϊκή ζωή του Πανεπιστημίου μας.

Καλή επιτυχία στις σπουδές σας

Δημήτριος Γκούμας

Πρόεδρος Τμήματος Γεωπονίας

Μετάβαση στο περιεχόμενο