Τμήμα Γεωπονίας

Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο

Ημέρα Μαγείας Φυτών στο Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο 26/5!

Την Κυριακή 26 Μαΐου 2024 το Αγρόκτημα του ΕΛΜΕΠΑ θα ανοίξει τις πόρτες του στο κοινό από τις 10:00 ως τις 15:00 και η εκδήλωση θα περιλαμβάνει μια πληθώρα δράσεων, όπως διαδραστικά εργαστήρια, δημιουργικά και συμμετοχικά παιχνίδια, γνωριμία με το ρομπότ καλλιεργητή του Αγροκτήματος, κατασκευές, διαδραστική αφήγηση παραμυθιού, δοκιμή μελιού, επίσκεψη σε καλλιέργειες, κυνήγι θησαυρού κ.ά. Οι δράσεις σχεδιάστηκαν για επισκέπτες όλων των ηλικιών με σκοπό να ευαισθητοποιηθούν γύρω από τα φυτά και το περιβάλλον, περνώντας μια υπέροχη μέρα στη φύση και κερδίζοντας δώρα και γνώσεις.
Πρόγραμμα
Έναρξη
10:00 – 12:30
Επαναλαμβανόμενες δράσεις όπως διαδραστικά εργαστήρια, δημιουργικά και συμμετοχικά παιχνίδια, γνωριμία με το ρομπότ καλλιεργητή του Αγροκτήματος, κατασκευές, δοκιμή μελιού, επίσκεψη σε καλλιέργειες, κυνήγι θησαυρού, έκθεση σχολικών δράσεων κ.ά.
10:15 – 10:35
Δημιουργική αφήγηση, παραμυθιού. Ελάτε να ανακαλύψετε μέσα από το Ξύλινο Βιβλίο με τα μυστικά του Κήπου ποιο είναι το σημαντικότερο φυτικό είδος της Κρήτης.
12:30 – 13:30
Σύντομες ομιλίες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης μικρών και μεγάλων.
Στην εκδήλωση συμμετέχουν μεταξύ άλλων: Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης, Μουσείο Ιατρικής Κρήτης, Γεωπάρκο Ψηλορείτη, Πυροσβεστική Υπηρεσία Ηρακλείου, Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών & Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και οι Πρόσκοποι Ανατολικής Κρήτης.
Στην εκδήλωση συμμετέχουν με εργασίες τους τα Σχολεία: 10ο Γυμνάσιο, Ειδικό Γυμνάσιο και Πρότυπο Γυμνάσιο Ηρακλείου, 1ο Δημοτικό Σχολείο Αγ. Μαρίνας και το Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Ροδιάς Μαλεβιζίου, 75ο Νηπιαγωγείο Ηρακλείου, 2ο Νηπιαγωγείο Σητείας, καθώς και Παιδικός Σταθμός του ΕΛΜΕΠΑ.
Ελάτε να ζήσουμε μαζί, μέσα στη μαγική φύση των φυτών!
Πληροφορίες για την προσέλευση σας:
1. Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο: https://hmu.gr/map/?location=her&lang=el
2. Χώροι Στάθμευσης:
Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνείτε με την κα Ειρήνη Χριστοφορίδη στο rexris@hmu.gr

 

 

Ημέρα Μαγείας Φυτών στο Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο