Τμήμα Γεωπονίας

Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΓΕΩΠΟΝΟΥ – Μήνυμα Προέδρου Τμήματος

Ψηφίστηκε χθες στη Βουλή πολυνομοσχέδιο του οποίου το Άρθρο 126 αποδίδει άμεσα επαγγελματικά δικαιώματα Γεωπόνου ΠΕ στους πτυχιούχους του Τμήματος Γεωπονίας του ΕΛΜΕΠΑ.

Η χθεσινή κατάληξη είναι το βέλτιστο προσδοκώμενο αποτέλεσμα μιας συντονισμένης προσπάθειας του Τμήματος και του Πρύτανη που ξεκίνησε στις 7/11/2020. Οι επικοινωνίες με ΓΕΩΤΕΕ, ΥΠΑΑΤ και άλλα Ιδρύματα κλιμακώθηκαν σταδιακά στο υψηλότερο δυνατό θεσμικό επίπεδο και κορυφώθηκαν τις τελευταίες 20 ημέρες με γενικευμένες κινητοποιήσεις. Στην προσπάθεια αυτή συμμετείχαν συντεταγμένα και τα 7 Πανεπιστήμια της χώρας που αφορούσε η ρύθμιση.

Καθοριστικής σημασίας υπήρξε η κινητοποίηση των φοιτητικών συλλόγων σε όλη τη χώρα με υποδειγματικό τρόπο μαχητικής διεκδίκησης και τεκμηρίωσης.

Στην προσπάθεια μας, συνέβαλαν ουσιαστικά, πολλά ΜΜΕ τοπικής και εθνικής εμβέλειας που με ευθύνη πληροφόρησαν την κοινή γνώμη για το χρονίζον πρόβλημα.

Ευχαριστίες οφείλονται σε όλους τους πολιτειακούς και πολιτικούς παράγοντες που συνέβαλαν με τη σύμφωνη γνώμη και τις ενέργειες τους.

Κορυφαία, συνεχής και καθοριστική ήταν η συμβολή του Πρύτανή μας ο οποίος στη Βουλή εκπροσώπησε, διεκδικητικά και με ισχυρή τεκμηρίωση, όλα τα ομοειδή Τμήματα. Τον ευχαριστούμε θερμά.

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο