Τμήμα Γεωπονίας

Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο

Εκδήλωση Υποδοχής πρωτοετών φοιτητών Τμήματος Γεωπονίας 10/2022

Στις 11  Οκτωβρίου 2022, ημέρα Τρίτη και ώρα 12:00, στο Αμφιθέατρο “AGRO της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών, πραγματοποιήθηκε συνάντηση υποδοχής και ενημέρωσης των πρωτοετών φοιτητών του Τμήματος Γεωπονίας για το Ακαδημαϊκό Έτος 2022-2023.

Την συνάντηση χαιρέτησε ο Πρύτανης του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου, Καθηγητής κ. Νικόλαος Κατσαράκης, που με ιδιαίτερη χαρά καλωσόρισε τους πρωτοετείς φοιτητές στο Τμήμα Γεωπονίας, τους συνεχάρη για την επιτυχία τους και τους ευχήθηκε μια όμορφη και εποικοδομητική ακαδημαϊκή χρονιά, με υγεία, συνεχή πρόοδο και υπευθυνότητα στις υποχρεώσεις τους.

Στη συνέχεια ο Κοσμήτορας της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών, Καθηγητής κ. Παναγιώτης Νεκτάριος καλωσόρισε τους πρωτοετείς φοιτητές στο Τμήμα Γεωπονίας, τους ενημέρωσε για τους χώρους της Σχολής- Τμήμα –Αγρόκτημα και τους προσκάλεσε να συνδιαμορφώσουν με τους καθηγητές τους ένα ακαδημαϊκό περιβάλλον, δημιουργικό, με αισιοδοξία, υπευθυνότητα και ασφάλεια. Κλείνοντας, τους διαβεβαίωσε ότι οι σπουδές τους στην Σχολή Γεωπονικών Επιστημών του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου θα δικαιώσουν την επιλογή τους, να σπουδάσουν στην Κρήτη.

Ο Πρόεδρος του Τμήματος Γεωπονίας, Αναπληρωτής Καθηγητής κ. Εμμανουήλ Ροδιτάκης και συντονιστής της εκδήλωσης  αναφέρθηκε στην ιστορικότητα του Τμήματος Γεωπονίας, η οποία χαρακτηρίζεται από σημαντικά επιτεύγματα στην έρευνα πάνω στον πρωτόγεννή τομέα. Αναλύθηκε το πρόγραμμα σπουδών ενώ  παρουσιάστηκαν τα μέλη ΔΕΠ, το  προσωπικό, οι Τομείς και οι εκπαιδευτικές / ερευνητικές υποδομές του Τμήματος.

Στη συνέχεια η Γραμματέας του Τμήματος, κ. Μαρίνα Δοξαστάκη συνεχάρη τους φοιτητές για την επιτυχία, αναφέρθηκε στο έργο των Γραμματειών και επισήμανε ότι διοίκηση του Τμήματος παραμένει στη διάθεσή των φοιτητών για οποιοδήποτε θέμα.

Στην ενημέρωση των πρωτοετών φοιτητών συμμετείχαν επίσης η κ Αλογδιανάκη Μαριάννα από το Γραφείο Διασύνδεσης & Σταδιοδρομίας που παρουσίασε συνολικά το Πανεπιστήμιο & τις Υπηρεσίες του, ενώ ο κ. Όουενς Γκάρεθ  από το Γραφείο Διεθνών Σχέσεων, παρουσίασε τα προγράμματα ανταλλαγής φοιτητών.

 

Τέλος η κ. Παπαδακάκη Μαρία, Επίκουρος Καθηγήτρια του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας,  της Σχολής Επιστημών Υγείας και Πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου παρουσίασε θέµατα που αφορούν την υγεία των φοιτητών, εάν αντιµετωπίζουν κοινωνικές, οικονοµικές, συναισθηµατικές, µαθησιακές δυσκολίες ή άλλες καταστάσεις που επηρεάζουν την ακαδηµαϊκή τους σταδιοδροµία, την προσωπική και κοινωνική  ανάπτυξη μπορούν να απευθυνθούν στην Μονάδα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας υγείας Υποστήριξη Παρεμβάσεων Κοινωνικής Μέριμνας των Φοιτητών Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου.

Στο τέλος της εκδήλωσης δόθηκε η δυνατότητα στους πρωτοετείς φοιτητές να θέσουν ερωτήματα και να συζητήσουν για θέματα που τους απασχολούν στα πρώτα βήματα της φοιτητικής τους ζωής.

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο