Τμήμα Γεωπονίας

Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο

Πρόσκληση στην Τελετή Καθομολόγησης (Ορκωμοσίας) και Απονομής Πτυχίων/Διπλωμάτων του Τμήματος Γεωπονίας

Αγαπητέ/ή απόφοιτε/η,

Με χαρά σας προσκαλούμε στην Τελετή Καθομολόγησης (Ορκωμοσίας) και Απονομής Πτυχίων / Μεταπτυχιακών Διπλωμάτων Ειδίκευσης / Διδακτορικών Διπλωμάτων του Τμήματος Γεωπονίας της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου στους απόφοιτους/τες των Προπτυχιακών Προγραμμάτων Σπουδών (ΠΠΣ) α) «Γεωπονίας» και β) «Τεχνολόγων Γεωπόνων» , του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) «Εφαρμοσμένη Επιστήμη και Τεχνολογία στη Γεωπονία», και του Προγράμματος Διδακτορικών Σπουδών που θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο «Βασίλης Ζαχαρόπουλος» (Κ28) την Παρασκευή 12 Ιουλίου 2024  και ώρα 10:30 π.μ.

Κατά την διάρκεια της απονομής, το Πτυχίο/Δίπλωμα παραλαμβάνεται αυστηρά και μόνο από τους απόφοιτους/τες που παρευρίσκονται στην Τελετή αυτοπροσώπως. Για το λόγο αυτό παρακαλούμε να μας ενημερώσετε το αργότερο έως 28 Ιουνίου για την παρουσία σας στην Τελετή αποστέλλοντας μήνυμα στο secretariat-agr@hmu.gr (να επικοινωνήσουν μόνο όσοι σκοπεύουν να παρευρεθούν).

Όσοι απόφοιτοι/τες δεν παρευρεθούν στην Τελετή, θα παραλάβουν το Πτυχίο/Δίπλωμα με Courier, σε ημερομηνία μεταγενέστερη της Ορκωμοσίας, ως εξής:

  1. Συμπληρώνουν υπεύθυνη δήλωση μέσω του www.gov.gr στην οποία δηλώνουν ότι: «Επιθυμώ την αποστολή του Πτυχίου/Διπλώματός μου με δική μου ευθύνη και  χρέωση στην διεύθυνση …….. (γράψτε την διεύθυνση)»
  2. Αποστέλλουν από τις 13/07/2024 έως 25/07/2024 την υπεύθυνη δήλωση στην ηλεκτρονική διεύθυνση της Γραμματείας secretariat-agr@hmu.gr  για να τους σταλεί ο φάκελος.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης και κάθε άλλη πληροφορία σχετική με την Τελετή θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Τμήματος  https://agro.hmu.gr/.

Σημαντικές πληροφορίες για τους/τις απόφοιτους/τες και παρευρισκόμενους/νες επισκέπτες:

  • Στο πλαίσιο του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων (2016/679/ΕΕ), σας ενημερώνουμε ότι κατά τη διάρκεια της τελετής θα ληφθούν φωτογραφίες / βίντεο για το αρχείο του Τμήματος και για την προβολή της τελετής σε μέσα μαζικής ενημέρωσης/επικοινωνίας.
  • Κατά τη διάρκεια της τελετής ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ οι κόρνες αερίου, οι πυρσοί, η ρίψη κομφετί και γενικά η χρήση κάθε αντικειμένου, που είναι επικίνδυνο για την ασφάλεια των παρισταμένων (κίνδυνος πυρκαγιάς, βραχυκυκλώματος κλπ.), προκαλεί ενόχληση και αντίκειται στην οφειλόμενη ακαδημαϊκή ευπρέπεια.
  • Οι παρευρισκόμενοι (συγγενείς και φίλοι), δύνανται να φωτογραφίζουν διακριτικά, αποκλειστικά και μόνον από την θέση στην οποία θα ευρίσκονται, καθ’ όλη τη διάρκεια της τελετής.

Λίγα λόγια για την διαδικασία:

Παρακαλούνται οι απόφοιτοι να προσέλθουν έγκαιρα (μισή ώρα νωρίτερα) σύμφωνα με το πρόγραμμα και να αναζητήσουν την θέση τους που θα αναγράφεται το ονοματεπώνυμό τους. Στις θέσεις που δεν αναγράφεται ονοματεπώνυμο μπορούν να καθίσουν οι συγγενείς και φίλοι.

Στην κάθε θέση θα υπάρχει τυπωμένο το κείμενο της καθομολόγησης (όρκος). Πρώτα θα ορκιστούν οι απόφοιτοι του Διδακτορικού Προγράμματος, στην συνέχεια του Μεταπτυχιακού και έπειτα οι απόφοιτοι των Προπτυχιακών Προγραμμάτων.

Κατά την καθομολόγηση, το κείμενο του όρκου (Προγραμμάτων Προπτυχιακών Σπουδών και Προγραμμάτων Μεταπτυχιακών Σπουδών) διαβάζεται από τον πρωτεύσαντα ή την πρωτεύσασα σε βαθμό Πτυχίου ή Διπλώματος του Τμήματος (ανεξάρτητα από την ημερομηνία ανακήρυξης πτυχιούχου/διπλωματούχου και της διάρκειας των σπουδών). Όλοι και όλες επαναλαμβάνουν το κείμενο κατόπιν του πρωτεύσαντα ή της πρωτεύσασας, μετά από κάθε παύση.

Στη  συνέχεια θα ακολουθήσει η διαδικασία της απονομής των τίτλων. Αφού απονεμηθούν τα πτυχία / διπλώματα στους πρωτεύσαντες, η προσφώνηση των ονομάτων κατά τη διάρκεια της απονομής του πτυχίου ή διπλώματος πραγματοποιείται αλφαβητικά πρώτα για τους απόφοιτους του ΠΔΣ, μετά 0του ΠΜΣ και έπειτα για τους απόφοιτους των ΠΠΣ. Κάθε απόφοιτος παραλαμβάνει το δίπλωμα/ πτυχίο, υπογράφει για την παραλαβή του τίτλου και επιστέφει στην θέση του μέχρι την απονομή όλων των τίτλων και την λήξη της τελετής.

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συνεργασία σας στην κατά το δυνατό καλύτερη διεξαγωγή της τελετής ορκωμοσίας.

 Η παρουσία σας θα μας δώσει ιδιαίτερη χαρά!

Με τιμή,

Ο Πρόεδρος του Τμήματος

Ροδιτάκης Εμμανουήλ, Αναπληρωτής Καθηγητής

Μετάβαση στο περιεχόμενο