Τμήμα Γεωπονίας

Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο

Πληροφορίες για την έναρξη του Χειμερινού εξαμήνου 2021-2022

Σας ενημερώνουμε για τα εξής αναφορικά με την έναρξη του Χειμερινού Εξαμήνου 2021-2022:

  1. Έναρξη μαθημάτων χειμερινού εξαμήνου 2021-2022: Τα μαθήματα ξεκινούν στις 04/10/2021 με δια ζώσης διδασκαλία. Εντός της εβδομάδας θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση με το πρόγραμμα μαθημάτων, την περίοδο δηλώσεων μαθημάτων  (δεν αφορά πρωτοετείς φοιτητές στους οποίους η πρώτη δήλωση μαθημάτων γίνεται από τη γραμματεία) και  επιπλέον πληροφορίες για τον τρόπο προσέλευσης στις αίθουσες διδασκαλίας.
  2. Βεβαιώσεις σπουδών φοίτησης: Όσοι φοιτητές επιθυμούν βεβαιώσεις σπουδών χειμερινού εξαμήνου 2021-2022, να κάνουν την αίτηση στο πληροφοριακό σύστημα του ΕΛΜΕΠΑ (student.hmu.gr) αφού ολοκληρώσουν επιτυχώς την ανανέωση εγγραφή τους για το νέο εξάμηνο.
  3. Επανέκδοση ακαδημαϊκής ταυτότητας λόγω απώλειας: Φοιτητές που έχουν απωλέσει την ακαδημαϊκή τους ταυτότητα, θα πρέπει να το δηλώσουν στο Αστυνομικό Τμήμα και να αποστείλουν την βεβαίωση απώλειας στη γραμματεία του τμήματος με email. H γραμματεία προχωρά στην ακύρωση  της  ακαδημαϊκής ταυτότητας που έχει χαθεί. Στη θέση της παλιάς αίτησης δημιουργείται μια νέα αίτηση με τα ίδια στοιχεία του φοιτητή όπου θα πρέπει  να αλλαχθεί μονάχα το εξάμηνο φοίτησης. Αφού ο φοιτητής κάνει την αλλαγή αυτή πατά το κουμπί “οριστική υποβολή” προκειμένου να μπορέσει η γραμματεία να κάνει την τελική έγκριση.
  4. Διαγραφή φοιτητών από το τμήμα: Φοιτητές που επιθυμούν την διαγραφή τους από το τμήμα για οποιοδήποτε λόγο θα πρέπει να προσκομίσουν Υπεύθυνη Δήλωση στη γραμματεία που θα την έχουν εκδώσει μέσω του Gov.gr στην οποία να αναφέρουν: «..δηλώνω ότι επιθυμώ τη διαγραφή μου από το Τμήμα Γεωπονίας στο οποίο είμαι εγγεγραμμένος/η και δεν έχω εκκρεμότητες με τις υπηρεσίες του ΕΛΜΕΠΑ». Μαζί με την υπεύθυνη δήλωση καταθέτουν στη γραμματεία του τμήματος και την ακαδημαϊκή τους ταυτότητα η οποία ακυρώνεται. Στη συνέχεια λαμβάνουν τη βεβαίωση διαγραφής τους ηλεκτρονικά στη διεύθυνση που έχουν δηλώσει.
  5. Διαδικασία αναστολής φοίτησης:  Πληροφορίες θα βρείτε στην σελίδα https://agro.hmu.gr/diadikasia-diakopis-foitisis-foititon-foititrion-proptychiakoy-kykloy-spoydon/
  6. Ένταξη φοιτητών από το πρόγραμμα σπουδών του ΤΕΙ στο πρόγραμμα σπουδών του ΕΛΜΕΠΑ. Φοιτητές που έχουν ολοκληρώσει επιτυχώς τις προϋποθέσεις που θέτει ο νόμος 4610/2019 και ενδιαφέρονται να ενταχθούν στο πρόγραμμα σπουδών του ΕΛΜΕΠΑ μπορούν να κάνουν αίτηση  ηλεκτρονικά μέσω του πληροφοριακού συστήματος του ΕΛΜΕΠΑ (student.hmu.gr)  κλικάροντας το σχετικό τύπο αίτησης έως και τις 15/10/2021.
  7. Ανάκτηση κωδικών πρόσβασης στο πληροφοριακό σύστημα του ΕΛΜΕΠΑ: Φοιτητές που έχουν χάσει ή ξεχάσει τους κωδικούς πρόσβασής τους στο πληροφοριακό σύστημα του Πανεπιστημίου (student.hmu.gr) θα μπορούν να τους ανακτήσουν, εφόσον στείλουν υπεύθυνη δήλωση μέσω του Gov.gr στην οποία να δηλώνουν ότι επιθυμούν νέους κωδικούς. Η υπεύθυνη δήλωση αποστέλλεται με email στην ηλεκτρονική διεύθυνση της γραμματείας secretariat-agr@hmu.gr.
  8. Ρυθμίσεις θεμάτων Διάρκειας φοίτησης: Σύμφωνα με τις ρυθμίσεις του Ν. 4777/2021 η διάρκεια φοίτησης ρυθμίζεται εφεξής όπως παρακάτω:
  • φοιτητές που βρίσκονται σε εξάμηνο μικρότερο του 8ου θα έχουν ως ανώτερο χρονικό ορίζοντα για να ολοκληρώσουν τις  σπουδές  τους τα 12 εξάμηνα, με το χρόνο να ξεκινάει από την έναρξη του ακαδημαϊκού έτους 2021-2022.
  • φοιτητές που βρίσκονται σε εξάμηνο μεγαλύτερο του 8ου, θα έχουν ως ανώτερο χρονικό ορίζοντα για να ολοκληρώσουν τις  σπουδές  τους   τα   8 εξάμηνα, με το χρόνο να ξεκινάει από την έναρξη του ακαδημαϊκού έτους 2021-2022.
  1. Εξυπηρέτηση φοιτητών από τη γραμματεία: Οι φοιτητές μπορούν να εξυπηρετούνται:
    1. Καθημερινά: τηλεφωνικά  από 12.00-14.00
    2. Μέσω email, στέλνοντας μήνυμα στο λογαριασμό secretariat-agr@hmu.gr

 

Από τη Γραμματεία του Τμήματος

Μετάβαση στο περιεχόμενο