Τμήμα Γεωπονίας

Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο

Το Τμήμα Γεωπονίας, συμμετέχει σε ένα από τα τρία εμβληματικά έργα του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου (ΕΛΜΕΠΑ), στη Δράση «Εμβληματικές δράσεις σε διαθεματικές επιστημονικές περιοχές με ειδικό ενδιαφέρον για τη σύνδεση με τον παραγωγικό ιστό» της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Καινοτομίας.

Το έργο στο οποίο συμμετέχει το Τμήμα Γεωπονίας, έχει τίτλο: «Καινοτόμες λύσεις για τη βιώσιμη και περιβαλλοντικά φιλική φυτοπροστασία των οπωροκηπευτικών της Ελλάδας, στην Ευρώπη του μέλλοντος» (Κωδικός TAEDR-0535675)

Website: https://www.kainotomosfytoprostasia.gr/index.php/el/

Η πρωτογενής γεωργική παραγωγή οπωροκηπευτικών (φρούτων και λαχανικών) έχει πολύ μεγάλη στρατηγική σημασία για την αγροτική οικονομία και την κοινωνία στην Ελλάδα και αποτελεί τη ναυαρχίδα των εξαγωγών της χώρας μας. Ωστόσο, απειλείται σοβαρά από τους εχθρούς των καλλιεργειών.

Συνεργαζόμενοι Φορείς

Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Συντονιστής)

Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο

Ελληνικός Γεωργικός Οργανισμός – ΔΗΜΗΤΡΑ

Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο

Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

ΔημοκρίτειοΠανεπιστήμιο Θράκης

Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου είναι 4.915.000 Ευρώ και ο χρόνος υλοποίησης του 28 μήνες. Εκ μέρους του ΕΛΜΕΠΑ συμμετέχουν οι κ.κ. Αν. Καθηγητής Ροδιτάκης Εμμανουήλ (Συντονιστής ΕΛΠΕΜΑ), Καθηγητής Βερβερίδης Φίλλιπος, Επ. Καθηγητής Τραντάς Εμμανουήλ και Ομότιμος Καθηγητής Γκούμας Δημήτριος (Τμήμα Γεωπονίας), οι οποίοι έχουν αναλάβει σημαντικό ρόλο Έρευνας και Ανάπτυξης στο πλαίσιο του έργου.

Διαβάστε για τα υπόλοιπα εμβληματικά έργα στα οποία συμμετέχει το ΕΛΜΕΠΑ, εδώ: https://hmu.gr/treis-emvlimatikes-draseis-tis-ggek…/

Μετάβαση στο περιεχόμενο